Let’s branding!

04 April 2017 / By SMS

Oamenii vor sinceritate și vor simți imediat dacă ești autentic.

Aristotel spunea: Cunoaște-te pe tine însuți!

Înțelegând aceasta veche și simplă înțelepciune, putem porni la drum, este indispensabil să știm cine suntem și ce facem. Pentru că brandul, pe scurt spus, înseamnă identitate.

Putem astfel să identificăm ce ne face unici, ce ne caracterizează, unde vrem să ajungem, iar pe baza acestora să ne facem o strategie, în construirea identității vizuale.

Oamenii vor sinceritate și vor simți imediat dacă ești autentic sau nu, ori pentru asta trebuie să te cunoști foarte bine.

Crearea identitătii vizuale este temelia construirii unui brand de durată și este necesar să se facă de la început, dar abia după ce am reușit să răspundem la întrebările: cine? ce? unde? cum? etc., creând apoi un plan strategic, și luând în considerare fiecare detaliu: logo, slogan, culori, formă, public țintă, obiective, etc.

Dar, dacă vrei notorietate și clienți pe termen lung, trebuie să le și dai ceea ce le promiți. Degeaba încerci să ambalezi frumos ceva ce nu e de calitate sau nu are valoarea pe care susții că o are, pe termen lung nu are sorți de izbândă. Așa că investește cât mai mult în produsele și serviciile tale.

Brandul trebuie construit, dezvoltat și întreținut, e ca o relație de dragoste, dacă vrei să dureze, trebuie să îl alimentezi mereu cu ingredientele de care are nevoie, pentru a-și menține poziția. Pare complicat, dar merită.

Un brand de succes îți va fideliza clienții, brandul le oferă oamenilor garanție, încredere, calitate, iar aceștia vor fi dispuși să plătească mai mult, preferând să cumpere de la un brand cunoscut decât de la unul necunoscut.

Let’s branding!

Tags
Lasă un comentariu